Hotel Panorama  header
Home > Una escapada de compres a Andorra

Una escapada de compres a Andorra
Hotel PanoramaAndorra ha estat, des de sempre, una destinació de compres per a espanyols i francesos, atès que a les seves botigues s'aplica l'IVA més baix d'Europa. Mentre que a Espanya el tipus general se sitúa en el 21%, a Andorra és de l'4'5%, cosa que suposa un estalvi considerable.

Però, compensa realment anar de shoping a Andorra? I, en cas afirmatiu, què és el que val la pena comprar i quines són les principals zones comercials? Si t'estàs plantejant anar de compres a al país dels Pirineus, no et perdis els següents consells perquè la teva escapada sigui un èxit.

PREPARA LA TEVA ESCAPADA SHOPPING A ANDORRAVisitar Andorra pot ser una bona ocasió per fer algunes compres i estalviar alguns diners, però, abans de buscar les botigues més interessants de el Principat, un parell d'advertències.

Per començar, recorda que Andorra no és membre de la UE i no forma part de l'espai Schengen, així que, tot i que pots entrar a Andorra amb el DNI, hi ha fronteres amb duanes. En elles poden comprovar si t'has passat en les quantitats o en el valor de les compres, així que millor tenir en compte les normes mentres compres. Per exemple, el tabac, que és un dels principals productes que es compren al país, té un límit de quantitat, i els productes electrònics estan limitats a un valor de 900 € per viatger.

També és important tenir en compte que hi ha productes que no pots passar per l'aduana, com algunes especies animals, així que informa't bé abans de comprar.

QUINS PRODUCTES MEREIX LA PENA COMPRAR

Els tres productes que val més la pena comprar a Andorra són els productes de joieria , els productes electrònics i alguns productes d'importació, com els licors o algunes marques de cigarretes. Aquestes últimes són realment molt més barates que a Espanya i França, i això es nota en les marques de més qualitat.

També surt molt a compte comprar productes de farmàcia i parafarmàcia, encara que perquè realment sigui avantatjós cal allunyar-se de les zones més turístiques.

ON COMPRAR?El principal centre comercial d'Andorra és la seva capital, Andorra la Vella, i molt especialment l'Avinguda Meritxell, on es concentren la majoria de les botigues. És una artèria molt concorreguda i la majoria de visitants compren en ella.

Així mateix, a Andorra hi ha molts outlets, i allà sí que es troben autèntiques gangues, algunes vegades amb descomptes de fins al 50%, impostos reduïts a part. Si les compres són el motiu pel qual vas a Andorra, no te'ls pots perdre. Entre els outlets més interessants estan Alfa Electrònica i Tagore (per a compres d'electrònica), el d'Escaldes Engordany (perfecte si us allotgeu en un hotel de la zona y us interessa el material esportiu) i el Com Nou, que és una estupenda botiga de segona mà amb material i roba esportiva de primera categoria.

L’Hotel Panorama es troba el bell mig de l’eix comercial d’Andorra, així que és l’hotel ideal per allotjar-te mentre vas de compres per Andorra. Reserva ja la teva escapada!